A Fenntarthatósági Témahét 2022. április 25. és 29. között kerül megrendezésre, amelyet Emberi Erőforrások Minisztériuma hirdet. Minden hazai és határon túli nevelési-oktatási intézmény  csatlakozhat idén a mi iskolánk is újra belevágott.

Mit tervezünk erre a hétre?

Könyvcsere; Ruhacsere; Használt póló megújító workshop; Ovisoknak kézműves foglalkozás és versenyek; Divatbemutató és Verseny az osztályok között, aminek a címe tedd zöldebbé a földet.

Ha többet szeretnél megtudni itt a program hivatalos weboldala, de persze a mi weboldalunkon is nézz körbe.

Célja?

A fenntarthatósági témahét célja, hogy megvédjük Földünket az utókor számára az esetleges Globális felmelegedéstől; vízhiánytól; klíma változástól és csökkenő energiakészlet hiányától. Fontos mindenkiben elmélyíteni ezeket a szemléleteket, hiszen mindenki számára fontos a Földünk, és ha nem vigyázunk, rá hamar tönkre megy.

Egy előadó idézete: „A Föld nem a miénk, hanem unokáinktól, kaptuk kölcsön.”

A SZÁMALK - Szalézi Technikum és Szakgimnázium az idei Fenntarthatósági héten is részt vesz már 2. alkalommal. Az idei évben több osztály is részt vesz az előkészületekben: Divat-, jelmez- és díszlettervező; Szoftverfejlesztő és tesztelő; Pedagógiai munkatárs; Dekoratőr; Grafikus; Fotográfus és Közművelődési munkatárs diákjai.

Cikkek

Nézd meg a legújabb cikkjeinket

Kép
Nemtom
Az energiánk 20%-a szélerőművekből fog érkezni
Zachar Veronika
2022. April 19. - 13:12
Kép
Nemtom
Óceánok: mi a szerepük az életben, hogyan óvjuk őket?
Zachar Veronika
2022. April 19. - 13:12
Kép
Nemtom
A fenntarthatóság fogalmai
Oláh Barbara
2022. April 19. - 13:10

Ruhák

Fedezd fel a Fenntarthatósági Témahétre készített ruháinkat

Zero Waste Kollekcio

Zero Waste Kollekció

Egy jól tervezett folyamat lényege, hogy ne keletkezzen szemét, legfeljebb hulladék. A természetben az anyagok folyamatos átalakuláson mennek keresztül, de sohasem kerülnek ki egy zárt körforgásból. Vagyis körkörösen, a lehető leghatékonyabban újrahasznosítható erőforrások. Ezzel szemben az átgondolatlan termelési folyamatok felesleget eredményeznek. Ez a szemét. Teljesen mindegy, hogy a szemét elpazarolt alapanyag, energia, vagy humán tőke. A hulladék nélküli öltözékek elkészítése magas szintű szabászati és kivitelezési ismereteket feltételez, ami korlátozta volna a lehetőségeket. Ezért a hulladék mentesség bemutatására három tervezési és kivitelezési koncepciót választottunk:

  1. hulladékmentes szabászati és kivitelezési megoldásokkal készített öltözékek,
  2. maradék anyagok felhasználásával készített öltözékek,
  3. upcycle koncepcióval készített öltözékek.
Ezekkel az eljárásokkal azok számára is adhatnak a diákok kreatív ötleteket, akik tudnak varrni és azoknak is, akik most kapnak kedvet ahhoz, hogy megtanulják

Zero Waste Kollekcio

Kreatív Kisérletek Kollekció

A kreatív kísérletek kollekció bepillantást enged a tervezési folyamat egyik fázisába, ahol a diákok kötöttségek nélkül, a formákkal szabadon kísérletezve alkothatták meg az elképzeléseiket régi férfiingeket használva alapanyagként. A feladat az ing alkotóelemeire bontása, a kapott alkatrészek újrakomponálása volt. A bemutatásra kerülő modellek a tervezési folyamat egy pillanatfelvételét testesítik meg, a kibontakozó ötletek egy-egy lehetséges irányát mutatják meg a számtalan lehetőség közül, amelyeket továbbfejlesztve születnek majd meg a végső öltözékek

Galéria

Képek az eseményről illetve a ruhákról

Kep Kep Kep Kep
Kep Kep Kep Kep